Kulturpolitiken inför valet – tillsammans med andra organisationer i nätverket Koalition för kulturdebatt, så är vi med från Riksskådebanan och arrangerar ”Behövs en kulturrevolution?” – samtliga parter är inbjudna till Kulturhuset i Stockholm 30 maj kl 14

Kulturpolitiken inför valet – 23 maj ska jag prata kulturpolitik och kulturarv i Söderköping, på Stinsen i serien Nyfiken på. Jag kommer att prata och debattera tillsammans med Ann-Charlott Feldt från Östergötlands Museum

Kulturpolitiken inför valet – jag håller i två samtalskvällar om hur viktigt det är att kulturpolitiken kommer in i valrörelsen. 4 april möts Mats Söderlund och Lars Anders Johansson i Linköping, 5 april möts Marika Lagercrantz och Lars Anders Johansson i Norrköping. Skådebanan Östergötland står för arrangemanget tillsammans med Riksteatern Östergötland.

Vi släcker mörkret är titeln på ett nytt poetiskt multiteaterprojekt  i Linköping i regi av Tumo Haapala – jag hjälper honom att hålla ihop hela föreställningen – uppemot 200 medverkande skall komma in på scen vid rätt tillfälle och med rätt energi.

Under hösten och vintern håller jag i en serie workshops med teamledare i projektet Ny på landet. Vi arbetar med kroppsspråk, presentationsteknik, retorik och deltagarna (som är mer eller mindre nyanlända i Sverige) skall framöver göra andra nyanlända nyfikna på landsbygden i Sverige och vad man kan göra där.

Regiworkshop hos Kvartersteatern Jag håller regelbundet  workshops i regi med teaterledarna på Kvartersteatern i Norrköping.

Sommarteater  Efter tio år med klassiska komedier som sommarteater, kommer jag under 2018 att ta en paus.

MUSIKALISK SALONG Kompositören Lars-Åke Franke-Blom och jag  genomförde under några år 30 musikaliska salonger på Hemgården i Norrköping – en riktigt gammaldags kulturupplevelse med pianomusik och lyrik + ett elegant afternoon tea. Vi kan göra en turnéversion: allt vi behöver är en lokal med bordsdukning (det är ingen konsert) och en flygel – eller åtminstone ett bra piano.

SKÅDEBANAN Jag har engagerat mig i den fina gamla folkrörelsen SKÅDEBANAN, både inom Nya Skådebanan Östergötland och Riksskådebanan – jag är ordförande i Skådebanan Östergötland och sitter i styrelsen/AU i Riksskådebanan.  Målet: att sänka så många trösklar som möjligt för människor som inte självklart söker sig till kulturen. Just nu arbetar vi i Östergötland med att öka vår närvaro i Norrköping, och Riksskådebanan kommer att lägga stor energi på att göra konventet Folk&Kultur i Eskilstuna 7-10 februari 2018 till en viktigt milstolpe i kulturpolitiken.

DIV WORKSHOPS OCH FÖRELÄSNINGAR Jag  föreläser där kunderna vill ha mig om teater/kultur/kulturpolitik

KULTURPOLITIK  Det blir en hel del kulturpolitiska diskussioner, debattartiklar, seminarier mm, inte minst inom Skådebanan, både i Östergötland och i Riksskådebanan. Och jag är med i diverse sammanhang där vi strävar efter att kulturen ska få spela en viktig roll i integrationsarbetet

FOLKUNGALAND Jag har kommit att engagera mig i lokalsamhället, och är aktiv i Kimstad Byalag. Den vägen har jag kommit in i arbetet med  utveckling av landsbygden mer generellt –  jag har suttit i styrelsen i  Folkungaland, som  ger stöd till projekt som utvecklar landsbygden. Just nu är jag förtroendevald revisor där. LLU = Lokalt Ledd Utveckling heter EU-programmet 2015-2020