Bra att veta om kreditkort när man ska ut och resa

Om du som jag gillar ut och resa kan det vara bra att känna till att det finns flera fördelar med att betala resan med ett kreditkort. Dels ingår det i stort sett alltid en reseförsäkring men även andra fördelar som uttag utan avgift och valutapåslag om man väljer rätt kort.

Att jämföra villkoren och räntan på olika kredit och betalkort kan spara mycket pengar, speciellt om du nyttjar krediten och inte betalar fakturan när det kommer. Det allra bästa sättet att spara pengar är såklart att inte fastna i den fällan!

För egen del använder jag i huvudsak Santanders kort eftersom det är bra utomlands. Genom att jämföra kan man komma fram till det som är den bästa kombinationen för att få ut största värde på det man spenderar. Mycket beror på hur man använder kortet. Även Norwegian har ett populärt kreditkort för resor, liksom Easyliving.

Tips om kreditkort på resan

Kreditkort för resa

Alla kreditkort går inte att använda överallt så det är bra att ta ett vanligt Mastercard eller Visa som tas på många ställen. Genom att använda  använda tjänster för att jämföra kreditkort kan man enkelt hitta det kort som passar bäst för ens behov.  Du kan läsa mer om bra kreditkort för resor här.

Ett populärt kort bland många som reser mycket är Collector banks Mastercard Easyliving och där  ingår reseförsäkring med avbeställningsskydd utan extra kostnad, dessutom evenemangsförsäkring och leveransförsäkring när man handlar på nätet. Extra bra är att kortet dessutom är utan valutapåslag när man handlar utomlands!  Just att slippa valutapåslag gör att man bara där kan spara uppemot 3% jämfört med andra kort på marknaden.

Att kortet dessutom är kopplat via Mastercard gör att det fungerar över hela världen. Det är både smidigt och tryggt att kunna betala alla världens valutor via kortet så slipper man växla pengar innan man åker. Man kan använda kortet på hotell, i butiker och  restauranger överallt i världen.

Se upp för fula valutapåslag

Utöver det valutapåslag de stora bankerna ofta tar ut när man använder kreditkort utomlands så finns det även andra risker som kan vara bra att känna till. I videon nedan kan du hur man kan luras på fula valutapåslag på upp till 35% så det gäller att välja rätt när man tar ut pengar.

Bästa sättet att inte råka ut för för fula valutapåslag på många procent utomlands är att alltid betala i lokal valuta. Handlare och uttagsautomater har nämligen rätt att sätta en egen växelkurs och det kan göra att du får betala betydligt mer än det “normala” valutapåslag som görs. Välj därför alltid lokal valuta och låt banken sätta växlingskursen och som tidigare nämnt så med vissa kreditkort slipper du helt  bankens valutapåslag och kan göra annat för dina pengar.

Läs gärna mer om mina senaste resor i Sydamerika då jag besökte Guyana och Paraguay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *